vineri, 24 octombrie 2014

Ne mai miscam si noi azi?Pentru inceput, daca viata ta “sportiva” este compusa din electrostimulare musculara sau masaje de slabire, drenaj limfatic, anticelulitic sau Dumnezeu stie ce alte tipuri de masaje s-au mai inventat nu are rost sa citesti acest articol pentru ca ti se va parea plictisitor si lipsit de sens.

In ultima perioada, interesul  romancelor pentru sport si un stil de viata sanatos a devenit tot mai evident. Astfel, multe doamne si domnisoare care petrec  toata ziua asezate pe un scaun la birou s-au gandit ca ar fi cazul sa faca ceva si pentru aspectul lor fizic, sa slabeasca sau sa se tonifieze si au inceput sa ia cu asalt saloanele de masaj, cele de electrostimulare si salile de fitness-aerobic. Si atunci vine intrebarea: Ne mai miscam si noi? 

O sa vi se pare o contradictie avand in vedere ca mai devreme vorbeam despre faptul ca interesul romancelor pentru miscare s-a intensificat. Personal cred ca putem vorbi in cazul majoritatii personalor care practica una sau mai multe din formele de “miscare” mentionate mai sus despre o iluzie a sportului. Ei bine, daca stai nemiscata timp de 30 de minute sau o ora ca sa fii framantata de un domn sau o doamna cu “maini magice”  la fel cum framanta bunica mea coca de cozonac nu inseamna ca ai facut cele 30 de minute de miscare zilnica propovaduite de ceva timp si pe radio sau TV. 

In plus, daca mergi la sala sau cursuri de aerobic si nu incerci sa faci exercitiile, nu tragi de tine sa faci cat mai multe exercitii si sa maresti intensitatea si numarul de repetari, daca mergi la sala doar ca sa intalnesti prietene noi, sa faci noi cuceriri, pentru ca iti place de antrenor, atunci iti irosesti timpul din nou.

 Frecventez cu mici intreruperi cel putin de trei ori pe saptamana salile de fitness- aerobic de aproximatic 3 ani de zile si din pacate impresiile impartasite mai sus nu sunt simple idei preoncepute, sunt constatari dure. De ce sunt atat de dramatica? Pentru ca ma enerveaza cand vad ca umplem buzunarele unor patroni de saloane de cosmetica si intretinere corporala si ale unor patroni de sali de fitness conduse fiind de iluzia ca facem miscare si facem ceva constructiv pentru a ne elibera de stresul zilnic si pentru a ne antrena trupul si mintea (despre beneficiile sportului in plan mental sunt multe de spus, promit sa revin in alta postare cu o discutie pe tema asta), cand noi de fapt ne irosim timpul.

 Pentru ca desi se spune ca romancele sunt printre cele mai frumoase femei din lume, daca treci granita si mergi catre tari precum Italia, Franta, Germania, Elvetia, Austria, etc. observi cum femeile noastre  de 30 de ani arata ca cele de 40 ale lor. Pentru ca intre a avea 1.80 inaltime si 58 de kg  nu este idealul de frumusete si corp armonios, important este sa fie o proportie echilibrata intre inaltime si greutate si mai ales sa fim in parametri normali din punctd e vedere medical. Pentru  ca confundam sala de fitness cu pub-ul sau clubul. Pentru ca …. Ne mai miscam si noi azi?


Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu